Feb

NEDERLANDSE GROOVEMACHINE DE FONK DEBUTEERT NET OP TIJD

De Fonk zwl 2 online
Op 6 maart lanceert de Fonk de EP ’Net Op Tijd’. Deze in de wandelgangen al liefkozend genoemde ‘funky versie van Doe Maar’ is opgericht door zanger, frontman en drummer Kasper van Kooten, gitarist Bram van Els en bassist Jasper Boeke; gelouterde veertigers met een voorliefde voor een dampende dansvloer. Met ’Net Op Tijd’ duikt de Fonk in een gapend gat van de Nederlandse popscene: Nederlandstalig, funky, dansbaar en met veel zelfspot in de teksten. De 7-track EP is geproduceerd door Mikey Smid, die eerder werkte met My Baby. De clip van single ’Vette Trek’ kun je hier bekijken.  
 
Volgens frontman Kasper van Kooten is de oprichting van de Fonk geboren uit noodzaak: De Fonk is er, net op tijd! En we danken ons bestaan aan het feit dat er nog geen band als deze was. Want wie haalt het in zijn hoofd om funk en disco aan Nederlandstalige teksten te hangen?! En wie krijgt er in hemelsnaam een dansvloer vol met dikke zelfspot en dampende beats? Exact: de Fonk. Net op tijd.”
 
Inmiddels is de band aangevuld met toetsenist Boele Weemhoff (o.a. Jurk), drummer Milan Breukers, zangeres Lara Kowsoleea en zanger Bart Rijnink (La Garçon). Op de EP werd een groot deel van de drumtracks ingespeeld door funk-meester Martijn Bosman. 
Op 6 mei lanceert de Fonk ‘Net Op Tijd’ in Winston Kingdom, Amsterdam. Tevens zal de band deze zomer spelen op de Parade in Den Haag, Utrecht en Amsterdam. De volledige speellijst is te vinden op www.defonk.band.

Foto credits: Bob Bronshoff