Jan

Beatrice van der Poel eert Jimi Hendrix met eigen muzikale trip op minialbum ‘Electric Lady’

Unknown-4 online

Naar aanleiding van haar meest recente theatervoorstelling ‘Electric Lady’, een ode aan Jimi Hendrix, brengt Beatrice van der Poel op 8 februari een minialbum uit met de gelijknamige titel. ‘Electric Lady’ bevat 6 nieuwe tracks, geschreven door van der Poel en gitarist/producer Tim Eijmaal, allen geinspireerd op het werk en leven van Hendrix. De EP zal worden gelanceerd op 8 februari in Desmet, Amsterdam.

Van Der Poel: “Tekstueel heb ik mij verdiept in Jimi’s wereld: de tijd van de hippies, bloemenkinderen, vredesdemonstraties, vrije liefde, groupies, drank en drugs. Tim’s vertrekpunt was een gitaarlick, een akkoordenreeks of een melodie. Vervolgens namen we alles zo live mogelijk op met de rest van de band: Thijs Vermeulen op basgitaar en Daniel van Dalen op drums.”

Afgelopen september was het precies 45 jaar geleden dat gitaarlegende Jimi Hendrix overleed. Dat gegeven inspireerde singer-songwriter Beatrice van der Poel om in zijn imposante oeuvre en leven te duiken. Voor haar nieuwe theaterconcert ‘Electric Lady’ bewerkte en vertaalde zij stukken van Hendrix tot verrassend sensuele en psychedelische klank-poëzie, gezongen op elektrisch geladen riffs en licks. Naast door Hendrix-geinspireerd nieuw repertoire vertaalde en bewerkte Van der Poel een aantal van zijn hits waaronder ’The Wind Cries Mary ’, ‘Little Wing’ en ‘Manic Depression’. Helaas geven de erven Hendrix vrijwel nooit toestemming voor bewerkingen van Hendrix, daarom is er speciaal voor bezoekers van de theatervoorstelling een gratis bonus-cd beschikbaar met een aantal Nederlandstalige bewerkingen van Hendrix-klassiekers.

’Electric Lady’ is t/m mei 2016 te zien in de Nederlandse theaters. Voor meer informatie en de volledige speellijst van de theatervoorstelling ‘Electric Lady’: http://beatricevanderpoel.nl

Foto: Mart Boudestein