Professional Independent Music Promotion

Artiestenmanagement

Artiestenmanagement, oftewel het behartigen van zowel de zakelijke als artistieke belangen van een artiest of band, is een specialistisch vak. Het PIMP-team kent de muziekindustrie op haar duimpje. Wij hebben goede contacten met kleine en grote platenlabels, muziekuitgeverijen, productiebedrijven, boekingskantoren en overige specialisten (denk aan muziekjuristen en boekhouders) die betrokken zijn bij de carriere van een artiest of band.

Stream of Passion

genre: progressive gothic metal

Stream Of Passion foto online 2

Gothicmetal 6piece from the Netherlands with a charming Mexican singer. Founded originally by Arjen Lucassen (Vengeance, Ayreon). They already put out 3 studio albums and 1 live dvd/album which all got overwhelming critics. They toured the world extensively and played in Europe, Canada, Russia, Mexico and Israel sometimes in the company of the likes of Epica, Within Temptation or Delain to name but a few. For the new album which is released on April 18th 2014, the band decided to break away from a traditional record deal and raise funds through a crowd funding campaign at IndieGoGo. This very successful campaign showed how loyal the band’s fan base is.

Check out the latest video here

check out more about the Indiegogo campagne

► Book Directly
► Visit Website

Lesoir

genre: crossover

Deze Limburgse Intense rockband bracht op 20 Mei hun tweede album Transience uit op V2 Records en is beschikbaar voor clubs en festivals. De band speelde al in China, België en Engeland. Het album, geproduceerd door John Cornfield (o.a. Muse en Stone Roses) en gemastered door Brian Lucey (o.a. Sigur Ros, The Black Keys), is net zo intens en bombastisch als het debuut, maar ditmaal minder melancholisch van toon en een stuk persoonlijker, melodieuzer en toegankelijker.

► Direct boeken
► Bezoek website

Autumn

genre: progressive rock

Na het succesvolle album ‘My New Time’ (Metal Blade 2007), werd zangeres Marjan Welman het nieuwe gezicht van Autumn. Het 1e album met Marjan is het zeer lovend ontvangen ‘Altitude’ (Metal Blade 2009); dit laat een heavy rockgeluid horen met kwaliteitssongs. De band tourde hiermee uitgebreid door Nederland en Europa, o.a. met the Gathering. Op 4 november 2011 kwam het nieuwe album ‘Cold Comfort’ (wederom bij Metal Blade) uit. Dit album laat een verder geëvolueerd rockgeluid horen met veel sfeer en een hoofdrol voor zangeres Marjan Welman. De pers is unaniem lovend, bijvoorbeeld musicfrom.nl: “Cold Comfort is een fantastisch album waarop vertrouwde elementen en nieuwe ideeën samensmelten op een manier die kenmerkend is voor hele grote bands. Het zestal levert, de meest emotionele, dynamische en niet te beschrijven Nederlandse plaat van dit jaar af. En misschien wel de beste in dit genre”. De band werkt momenteel aan nieuw materiaal voor een volgend album en zal in 2014 weer hier en daar live te zien zijn. Voor het nummer ‘The Scarecrow’ werd er een video geschoten. Check hem hier.

► Direct boeken
► Bezoek website

Consultancy

PIMP biedt de mogelijkheid aan bands of organisaties in de entertainmentindustrie om voor een product (zoals muziekdemo's, merchandise, labels, etc.) een marktverkenningsonderzoek te doen.

Bands
Voor een band zetten wij gericht een demo uit naar relevante platenmaatschappijen en publishers. PIMP gaat hierbij een traject in van enkele maanden. Na afloop volgt er een evaluatie en worden de mogelijkheden bekeken en besproken.

Merchandise
Ook kan er een testcase uitgevoerd worden voor een nieuw merchandise-artikel, zoals we bijvoorbeeld voor Universal Music gedaan hebben voor zitzakken bedrukt met hoesafbeeldingen.

Labels
Tevens kunnen we binnenlandse en buitenlandse labels adviseren over mogelijke distributie en promotie/marketing deals en ook hier actief mee aan de slag te gaan.