Apr

Zuco 103 viert comeback met Best Of-compilatie en nieuw studioalbum

Zuco 103 door IAMKAT online

Zuco 103 is terug! Vier jaar lang speelden Lilian Vieira, Stefan Kruger en Stefan Schmid niet samen, maar dit jaar staat voor de leden van Zuco 103 in het teken van hun comeback. Op 27 mei brengt het trio ‘The Best Of Zuco 103′ uit, dat zal worden gelanceerd tijdens een optreden in de Tolhuistuin in Amsterdam. Op deze nu al heuglijke avond zal de band alvast een aantal nieuwe tracks spelen van het later dit jaar te verschijnen nieuwe studioalbum.

Frontvrouw Lilian Vieira: “Eigenlijk zijn we nooit gestopt! Zuco heeft altijd in ons verder geleefd, ook toen we allemaal met onze afzonderlijke projecten bezig waren. Zuco 103 is onze ziel. Bovendien misten we het live spelen samen en willen we gewoon simpelweg weer overal op de wereld het publiek op z’n kop zetten!”

Over Zuco 1o3
Lilian Vieira, Stefan Kruger en Stefan Schmid maakten furore met de door hun bedachte ‘Brazilectro’-sound, een aanstekelijke mix van samba, jazz en elektronische muziek met invloeden uit wereldmuziek, dub en drum ‘n bass. Hun debuutalbum ‘Outro Lado’ verscheen in 1999. Zuco 103, wereldberoemd vanwege hun energieke liveshow, speelde van New York tot Tokyo, van Moskou tot Rio en op vele gerenommeerde festivals, waaronder North Sea Jazz, Rock Werchter, Montreux en Glastonbury. De afgelopen vier jaar richtten de bandleden zich op soloprojecten. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en nu is Zuco 103 terug met ‘The Best Of Zuco 103’, dat dit najaar gevolgd zal worden door een splinternieuw studioalbum; hierop zal het trio terugkeren naar de rauwe Brazilectro-sound van hun beginjaren.

Op woensdag 27 mei treedt Zuco 103 op in Paradiso Noord, Tolhuistuin in Amsterdam. Aanvang: 20.30 uur.

www.zuco103.com