Apr

Pearl Jozefzoon slaat nieuwe weg in met eigen muziek onder artiestennaam Pearl Joan

Pearl Joan door Laura Oldenbroek - 7L PHOTOGRAPHY online
Met de single ‘Gone in the morning’ laat Pearl Joan het eerste resultaat horen van haar eigen muzikale werk. Het vormt de opmaat voor een EP met eigen nummers die dit najaar uit komt. Het popnummer met randjes folk, country en een vleugje soul gaat over het gevoel dat het goed is om soms dingen achter je te laten. ‘Gone in the morning’ is vanaf 30 april digitaal verkrijgbaar via o.a. iTunes, Spotify en Deezer.
 
Na de finale van het eerste seizoen van The Voice of Holland in 2011 begon de solocarrière van Pearl. Honderden optredens, een eigen album en een hoofdrol in de musical Dreamgirls volgden. Maar van een artiest die nummers van anderen of bewerkingen daarvan prachtig kan vertolken, maakt Pearl Joan nu de slag naar een eigen muzikale identiteit. “Ik vind het spannend maar ook heel gaaf. Het mooiste voor mij als artiest is om eigen muziek uit te brengen, en ik ben blij dat ik dat nu met ‘Gone in the morning’ kan doen.”
 
De naam Pearl Joan staat ook voor deze nieuwe fase in de carrière van Pearl. “In ‘Gone in the morning’ zing ik over iets achter je laten en doorgaan naar een nieuwe fase. Eigen muziek en een nieuwe artiestennaam zijn voor mij onderdeel van deze stap. Joan is mijn tweede naam, dus Pearl Joan was voor mij een logische keuze.”
 
‘Gone in the morning’ is geproduceerd door Sven Figee en Roland Dirkse, die in hun studio Marmalade Music samenwerkten met tal van artiesten waaronder Anouk en Armin van Buuren. De komende maanden wordt de rest van Pearl Joan’s EP opgenomen. 
Pearl Joan
Pearl Joan (29) is zangeres en songwriter. Ze groeide op als jongste telg in een muzikale familie. Na in 2008 het Conservatorium te hebben afgerond, speelde ze mee in de musicals Hairspray en Legally Blonde, beiden geproduceerd door het musicalproductiebedrijf van Albert Verlinde. In 2010 deed Pearl Joan mee aan het eerste seizoen van The Voice of Holland, waar ze opviel door haar loepzuivere stem en professionele performance. Ze eindigde als tweede. Vanaf dat moment was haar carrière als solo-artiest een feit. Ze stond met Nick & Simon vier keer in een uitverkocht Gelredome met Symphonica in Rosso, bracht in 2013 het album ‘The Time is Now’ uit en speelde in 2014/2015 een hoofdrol in de musical Dreamgirls. 

 www.pearljoan.com