May

JOEP PELT NAAR MISSISSIPPI VOOR NPO RADIO 6 DOCUMENTAIRE EN THEATERDEBUUT

Joep Pelt online

Joep Pelt pakt binnenkort zijn koffers voor een trip die via Highway 61 van Memphis, dwars door Mississippi, naar New Orleans loopt om daar een radiodocumentaire-serie te maken. Deze zal vanaf september wekelijks worden uitgezonden op NPO Radio 6. Tijdens deze reis hoopt Pelt ook inspiratie op te doen voor zijn theaterdebuut ‘Van Mali naar Mississippi’, welke in 2016 in de theaters te zien zal zijn.

Op zondag 12 juli speelt Joep Pelt op het North Sea Jazz Festival. Het wordt voor Joep de vijfde keer dat hij op de line-up van North Sea staat. Op 11 juni geeft hij alvast een voorproefje in Bitterzoet in Amsterdam, waar tevens zijn nieuwe single ’Shock’, afkomstig van zijn album ‘Show Me The Way’, wordt gepresenteerd.

Over Joep Pelt
Als tiener trok Joep naar Mississippi om er te leren van oude bluesmuzikanten als R.L. Burnside en T-Model Ford. Zij leerden hem de typische deltablues gitaarstijl, die ook het DNA vormt van hedendaagse artiesten als Jack White en The Black Keys. Daarna volgden muzikale ontdekkingsreizen naar Mali, Ethiopië, Zuid-Afrika en de Caraïben, waar Joep muzikale samenwerkingsprojecten opzette en radiodocumentaires maakte voor de NTR. Joep stond op vier edities van het North Sea Jazz Festival en tourde verschillende keren door Europa en de Verenigde Staten. In oktober vorig jaar bracht Pelt het door A.R.T. G produceerde en met lovende recensies ontvangen album ‘Show Me The Way’ uit, dat zijn terugkeer naar de blues markeerde.

http://joeppelt.net