Feb

Jaimi Faulkner terug met nieuw album ‘Up All Night’

B82A1212 online

De Australische singer/songwriter Jaimi Faulkner brengt op 13 maart zijn nieuwe album ‘Up All Night’ uit. Het is de opvolger van zijn in Nederland zeer goed ontvangen album ‘Turn Me Around’ uit 2013. Op 27 februari verschijnt de eerste single van het album, getiteld ‘Wake Me Up’. Ter promotie van het album tourt Faulkner in maart en april door Europa, en is in Nederland op het podium te bewonder in Paradiso, Luxor Live, Tivoli en 013.

‘Up All Night’ is het eerste album dat Faulkner opnam met zijn Europese band. De liedjes gaan over bekende thema’s als liefde, verlies en hartzeer, maar ook over de groeiende sociale tegenstellingen in de wereld. “Ik heb me het afgelopen jaar veel verdiept in de gebeurtenissen in de wereld, en ben geschokt door de groeiende sociale tegenstellingen. Liedjes als ‘Up All Night’ en ‘It Ain’t Easy’ onderzoeken hoe het is om de eindjes aan elkaar te moeten knopen.” De track ‘Lost Love’ is een intiem duet met Sarah Bettens (K’s Choice), dat zij samen schreven in de winter van 2013.

Het album is geproduceerd door de Duitse hiphop-producer Ralf Mayer (Clueso, Fantastische 4, Marc Forster). Faulkner en Mayer vonden elkaar in hun liefde voor muziek. Het idee om met een hiphop-producer in zee te gaan, intrigeerde Faulkner. Om de grauwheid van Berlijn te ontsnappen, vertrokken ze voor de opnames van het album naar de heuvels van het zonnige Spaanse Motril.

Over Jaimi Faulkner
Jaimi Faulkner bracht op zijn 21e zijn debuutalbum ‘Last Light’ uit in zijn geboorteland Australië. Op basis van het succes van dat album toerde hij met o.a. Chris Whitley, Chris Isaak en Tea Party’s Jeff Martin. Na het uitbrengen van zijn tweede album ‘Kiss & Ride’ besloot hij huis en haard te verlaten en zich in Berlijn te vestigen. Hij toerde eindeloos door Europa, en verzorgde o.a. het voorprogramma van Waylon, Jon Allen en Paul Young. In 2013 bracht hij op V2 zijn album ‘Turn Me Around’ uit, goed voor een nummer-1 positie in de Nederlandse Alternative charts. ‘Up All Night’ is zijn vierde album.

Nederlandse tourdata:
17 maart – Paradiso, Amsterdam
19 maart – Luxor Live, Arnhem
21 maart – Tivoli, Utrecht
3 april – 013, Tilburg

Op dinsdag 17 maart doet Jaimi Faulkner een instore in Concerto. Start: 16.00 uur. Inmiddels zijn ook liveoptredens bevestigd in de ochtendshow van Giel Beelen op 3FM, bij Eerst Jaap! op Radio 6 en bij AvroTros Muziekcafé op Radio 2.

http://www.jaimifaulkner.com