Feb

ALASCA KONDIGT NIEUW ALBUM AAN

Persfoto-AlascA-HQ-2 onine

AlascA brengt op 20 maart een nieuw album uit. Via een korte teaser maakt de band bekend dat het alom bejubelde debuutalbum ‘Actors & Liars’ een opvolger krijgt. Met een koffer vol bagage – meegenomen van tours door Engeland en Italië – klinkt het nieuwe album ‘Prospero’ steviger en filmisch, maar weet het toch de kenmerkende sound van AlascA te bewaren.

Ruim twee jaar heeft AlascA de tijd genomen om het vervolg op het veelgeprezen debuutalbum ‘Actors & Liars’ te perfectioneren. Tekstschrijver en leadzanger Frank Bond vertelt: “Na de clubtour in 2012 hebben we onszelf gericht op de albumrelease in Engeland en de daaropvolgende optredens. Vandaar dat het tweede album wat lang op zich liet wachten. We wilden geen ‘Actors & Liars’ 2.0 maken en daarom zijn we voor ‘Prospero’ op zoek gegaan naar een fris en nieuw geluid. Dit hebben we gevonden door onze eigen sound te verweven met onze liefde voor Amerikaanse countrymuziek en de muziek van Ennio Morricone. We noemen het Europese country.”

Prospero
‘Prospero’ telt 12 door country geinspireerde tracks vol met rammelende piano’s, mariachi trompetten en slidegitaren. Bond: “Het is een steviger album geworden, geinspireerd door artiesten als onder andere Gene Clark, Ennio Morricone en Pavement. We zijn ongelooflijk trots op het eindresultaat en hopen dat dit album opnieuw enthousiast wordt ontvangen in zowel binnen- als buitenland.”

‘Prospero’ – het tweede album van AlascA – wordt op 26 maart in de bovenzaal van Paradiso gepresenteerd. Daarnaast speelt de band een hoofdrol in de BNN/VARA documentaire ‘Het Andere Geluid uit Volendam’, welke in mei wordt uitgezonden.

http://www.alascamusic.com