Dec

TOP VAN DE NEDERLANDSE METAL SCENE SLAAT HANDEN INEEN VOOR 3FM SERIOUS REQUEST

ThePowerofLove_pressImage online

Onder de noemer Dutch Metal For Serious Request heeft de crème de la crème van de Nederlandse metal scene de handen ineengeslagen en een cover opgenomen van ‘The Power Of Love’, oorspronkelijk een kersthit voor Frankie Goes To Hollywood in 1984. Het doel is om via downloads geld in te zamelen voor het Rode Kruis ter ondersteuning van 3FM Serious Request 2014. De track is te downloaden via www.thepoweroflove.nl. Bekijk hier de video van ‘the making of’. Op 20 december is een deel van de line-up te gast in Giel Beelen’s Circus Request in het Patronaat in Haarlem om de song live te vertolken.

Aan ‘The Power Of Love’ werken o.a. mee: Anneke van Giersbergen (The Gathering), Floor Jansen (Nightwish, Revamp), Simone Simons en Mark Jansen (Epica), Arjen Lucassen (Ayreon), Ruud Jolie (Within Temptation), Charlotte Wessels (Delain), Daniel de Jongh (Textures), en Jochem Jonkman (Vanderbuyst).

In vier dagen tijd is er al meer dan Euro 5.000 opgehaald. Donaties komen van over de hele wereld, evenals reacties op de Facebook-pagina, waar inmiddels meer dan 500.000 wereldwijde berichten zijn geplaatst. De YouTube-video van ‘the making of’ is al bijna 50.000 keer bekeken.

De actie
Het doel van 3FM Serious Request dit jaar is het helpen van slachtoffers van seksueel geweld in conflictgebieden. Wereldwijd wordt één op de vijf vrouwen verkracht of op een andere wijze seksueel misbruikt. In conflictgebieden wordt seksueel geweld ingezet als wapen om de vijand te vernederen. Niet alleen zijn de lichamelijke en psychische gevolgen voor deze meisjes en vrouwen groot, ook de sociale en economische consequenties zijn enorm; slachtoffers, omgeven door schaamte, worden vaak uitgesloten van de gemeenschap. Toch zijn dit de vrouwen die tijdens en na de conflicten voor hun families, kinderen en ook de wederopbouw moeten zorgen, terwijl alles om hen heen in elkaar is gestort.

Het Rode Kruis
Het Rode Kruis zorgt voor opvang, medische zorg en psychische begeleiding, maar zet zich ook in om deze vrouwen zicht op een toekomst te bieden, door bijvoorbeeld projecten te financieren en scholing te geven. Het Rode Kruis geeft voorlichting aan publiek, politie en strijdkrachten over de gevolgen van seksueel geweld, zodat slachtoffers niet meer uitgesloten worden en het seksuele geweld tijdens oorlogen afneemt.

Stichting Countermove
Countermove is een stichting, opgericht door producer en toetsenist Joost van den Broek en My Propane-frontman Valerio Recenti, met als doel het promoten van muziek, cultuur en het initiëren van samenwerkingsverbanden tussen artiesten voor goede doelen. Dutch Metal For Serious Request is het eerste wapenfeit van de stichting.

www.countermove.org