Mar

Navarone viert 10-jarig jubileum met special limited edition vinyl EP ‘Loud & Clear’

De Nijmeegse rockband Navarone bestaat dit jaar tien jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum brengt de band op 6 april een special limited edition vinyl EP uit, getiteld ‘Loud & Clear’. Hierop staan twee nieuwe tracks: ‘Jailbird’ en de single ‘Loud & Clear, die op 30 maart verschijnt. Daarnaast bevat de EP bijzondere akoestische uitvoeringen van Navarone-favorieten ‘December’, ‘Black and Blue’ en ‘Unmistakably Everything’. Medio april doet Navarone een viertal shows om de EP-release te vieren.

Met reeds drie bejubelde albums en een live dvd op zak, vond de band eind 2017 in Sandlane Records een nieuwe partner. De release van ‘Loud & Clear’ is het eerste wapenfeit van deze unieke samenwerking. Frontman Merijn van Haren: ‘De samenwerking met Sandlane is uniek en persoonlijk. We hebben elkaar zowel gevonden in onze liefde voor muziek, als in vriendschap. Het is te gek om gebruik te mogen maken van zo’n complete studio en zo’n fijn team. De EP is hier een goed voorbeeld van. Op de eerste kant staan twee nieuwe nummers die zijn opgenomen samen met producer Joost van den Broek en engineer Jos Driessen en vormen een opmaat voor de nieuwe plaat die eind dit jaar gaat uitkomen. De live registratie van kant B is een cadeautje voor onze fans om ons 10-jarig bestaan te vieren. In het bijzijn van 30 gelukkige uitverkorenen vanuit de fanclub hebben we van elke plaat één akoestisch nummer gespeeld. Een onvergetelijke avond!’

Loud & Clear tour:

14 april – Den Bosch, W2

15 april – Zoetermeer, Boerderij

20 april – Ulft, Dru Cultuurfabriek

21 april- Bergen Op Zoom, Gebouw T

Over Navarone

Classic, Progressive, Grunge, Alternative, Stoner… de Nijmeegse rockband NAVARONE draait er de hand niet voor om. Soms extreem luid, soms juist heel intiem, maar altijd authentiek en vol overgave! Rock van kaliber dus, groots gemaakt en groots gebracht, alsof het speciaal bedoeld is voor stadions en uitgestrekte festivalweides. Voeg daaraan toe een zanger waar zelfs Robert Plant voor zou buigen, combineer het met een enorm energieke en sterke live-reputatie, en je begrijpt waarom Navarone de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een van Europa’s meest gewaardeerde rockbands.

Navarone speelde de afgelopen jaren op festivals als Sziget, Reeperbahn, Eurosonic Noorderslag, Zwarte Cross, Concert At Sea, Paaspop, Appelpop, Bospop en Down The Rabbit Hole. De band deed support shows voor o.a. Deep Purple, Rich Robinson en Golden Earring.

Eind 2018 staat het vierde studioalbum van de band gepland.

Website

Facebook

Twitter