Mar

Rob van Donselaar beschrijft werk en leven in ‘Studio Zeezicht – rock-‘n-roll in de polder’

Op donderdag 5 april verschijnt de autobiografie van muzikant, producer en studiobaas Rob van Donselaar, getiteld ‘Studio Zeezicht – Rock-‘n-roll in de polder’. In het boek vertelt van Donselaar enthousiast over zijn werk en carrière, maar ook over zijn gezin en het rock-‘n-rollbestaan; het is een zelfportret vol muzikale anekdotes, verhalen over zijn vader, die tenorsax speelde in een bigband, en avonturen die hij door de jaren heen zelf beleefde met optredens, producties en in de studio.

Good day to you, sir. Is this Stoedio Zeeziekt?’ ‘Yes sir, it is,’ zeg ik. ‘Okay, I am a lawyer in LA and a client of mine wishes to work in your studio at the end of March. Is you studio available?’ Ik wacht af en denk na. Er zijn klanten eind maart, maar die afspraken kan ik misschien verschuiven…. ‘How many days sir, and who is your client if I may ask?’ vraag ik nieuwsgierig. ‘His name is Snoop Dogg. You’ve probably heard that name before.’

Voor Rob van Donselaar (1952) is muziek een onmisbaar deel van het leven. Als kind neemt hij gitaarles en leert hij zichzelf piano spelen. In de jaren zeventig speelt hij in bands als de Bintangs, Vitesse (met Herman Brood) en Cake. In 1975 begin hij in Haarlem opnamestudio Zeezicht, dat later verhuist naar de polder bij Spaarndam. Rob ontwikkelt zich als studiobaas en producer en werkt, soms ook als gastmuzikant, samen met grote binnen- en buitenlandse namen: Rowwen Hèze, Loïs Lane, Guus Meeuwis, Doe Maar, Candy Dulfer, Abel, Bill Wyman (ex-Rolling Stones) en rapper Snoop Dogg.  Van Donselaar werkt momenteel als Senior Advisor en producer in de Exalto Studio’s in Haarlem.