Oct

Celine Cairo brengt nieuwe single ‘Friendly Fire’ uit

persfoto3-high-res-online

Vandaag brengt de Amsterdamse zangeres Celine Cairo een nieuwe single uit, getiteld ‘Friendly Fire’. De zangeres en songwriter nam het nummer op in Los Angeles. Het is de eerste singletrack van haar later dit jaar te verschijnen debuutalbum. De reis, de mensen en het opnemen in de legendarische stad maakte zo’n indruk op Cairo, dat ze de sfeer uit Los Angeles in de clip van de single wilde verwerken. Bekijk de clip hier.

“Ik heb geprobeerd het gevoel van Los Angeles te vertalen naar beeld, nadat het ook in de muziek was gekropen. De schoonheid maar juist ook de lelijkheid van LA zijn zo tof en vormden een grote inspiratiebron voor mijn nieuwe sound.”

Cairo schreef ‘Friendly Fire’ overigens in Amsterdam; het gaat over hoe we ons verraden kunnen voelen wanneer iemand die je vertrouwt je niet de hele waarheid verteld. In de video zien we een collage van beelden die deels door Celine zelf werd gefilmd toen ze in LA verbleef.

‘Friendly Fire’ is vanaf vandaag verkrijgbaar via alle verkoop- en downloadkanalen. Ter lancering van haar album zal Celine Cairo op 14 december in Paradiso Noord optreden.

www.celinecairo.com