Nov

TenTemPiés vervolgt eigen pad op ‘A Mi Propio Paso’

tentempies-print-photo-by-sander-baks-online

Op donderdag 9 februari viert TenTemPiés de release van hun nieuwe album ‘A Mi Propio Paso’ in de Melkweg. Het is het derde album voor de Amsterdamse band met Chileens bloed in de aderen. Ook dit keer zet het gezelschap onder leiding van frontman en zanger Maurino je aan het denken en aan het dansen met muziek voor het hoofd en het lichaam. De barricaden op, maar wel met dansschoenen aan. Bekijk hier een kort promofilmpje. De kick-off show in de Melkweg wordt gevolgd door een clubtour door Nederland. 

“Het is een erg persoonlijke plaat geworden,” aldus Maurino. “We zijn echt op zoek geweest naar onszelf, naar onze identiteit. ‘A Mi Propio Paso’ (‘in mijn eigen pas’) vertelt over het pad dat we hebben gekozen in het leven, in de muziek, in de liefde. Van de momenten van wanhoop tot aan euforie… Dit werk komt recht uit ons hart en is het resultaat van een bijna 9 jaar durende reis die voelt alsof we nog maar net zijn vertrokken.”

TenTemPiés is een internationaal muzikaal gezelschap dat zijn oorsprong heeft in Amsterdam. De karakteristieke muziek, een eigenzinnige mix van rock, ska, reggae en rumba, is geïnspireerd door politieke vraagstukken en sociale ongelijkheid. Hiermee krijgt hun opzwepende sound een diepere laag. Sinds hun oprichting in 2008 heeft de band behoorlijk wat kilometers gemaakt: van clubtours in eigen land, optredens op festivals als Down The Rabbit Hole, Zwarte Cross, Paaspop, Into The Great White Open en Concert At Sea naar shows in verre oorden als Chili en China. TenTemPiés ontketent bij iedere show een waar volksfeest.

TenTemPiés clubtour: 

09/02 Melkweg – Amsterdam

23/02 Merleyn – Nijmegen

24/02 De Helling – Utrecht

25/02 Gebr. de Nobel – Leiden

02/03 Patronaat – Haarlem

09/03 Mezz – Breda

10/03 Asteriks – Leeuwarden

 

http://www.tentempies.com