Mar

DI-RECT GAAT HET AVONTUUR AAN OP NIEUW ALBUM DAYDREAMS IN A BLACKOUT

Persfoto DI-RECT online

Het nieuwe album van DI-RECT ‘Daydreams in a Blackout’ komt uit op vrijdag 4 april 2014. Dat maakten de jongens op 7 maart zelf bekend op de radio. Het Haagse vijftal slaat op dit album nieuwe muzikale wegen in, wat een verrassende diversiteit en gelaagdheid oplevert. Op dinsdag 18 maart 2014 zal als voorbode de albumtrack ‘You & I’ verschijnen via iTunes. Ook de twee opvolgende dinsdagen komt daar telkens een nieuwe albumtrack uit. Eerder dit jaar bracht de band de track ‘Invincible’ uit, de eerste single van ‘Daydreams in a Blackout’.

Na de eerste twee albums met Marcel en Vince heeft DI-RECT een periode afgesloten van aftasten en het vormen van een identiteit. Tijdens het maken van ‘Daydreams in a Blackout’ heerste het verlangen om vanuit eensgezindheid de kracht en de magie van de muziek te laten spreken. De band heeft ervoor gekozen dit album zelf te produceren; een jaar lang heeft DI-RECT zich teruggetrokken in hun eigen studio in Den Haag. Het bereiken van eenstemmigheid binnen de band was niet altijd vanzelfsprekend. Marcel: “Er waren momenten dat we onze onzekerheden op elkaar projecteerden. Soms leef je heel lang met een liedje dat je hebt geschreven. Het kan dan erg lastig zijn het idee voor een song in je hoofd los te laten en open te staan voor wat een ander ermee doet. Het belang van het collectief is uiteindelijk groter dan dat van het individu.”

DI-RECT bestaat inmiddels 15 jaar en is in die tijd uitgegroeid tot een van de meest succesvolle rockbands van Nederland. De band bracht 6 studioalbums uit, met daarop meerdere Top-10 hits. ‘Daydreams in a Blackout’ is het zevende studioalbum van DI-RECT.

Foto: Frank van der Steen

www.di-rect.com