Apr

DI-RECT BINNEN OP #1 MET ‘DAYDREAMS IN A BLACKOUT’

digitalcover1 online

Vandaag, een week na de officiële release van het album ‘Daydreams in a Blackout’, komt DI-RECT binnen op nummer 1 in de Album Top 100. Het is de eerste keer in de huidige bezetting dat DI-RECT de albumlijst aanvoert. Op 4 april lanceerde DI-RECT hun zevende album tijdens een ochtendconcert in de Wisseloord Studio’s in Hilversum. Diezelfde ochtend kwam het album binnen op nummer 1 in de iTunes-charts. Zaterdag 12 april is de officiële releaseparty van ‘Daydreams in a Blackout’ in een uitverkocht Paard in Den Haag.

De band is ontzettend blij met deze nummer 1-notering. “Dit is de ultieme kroon op een jaar hard werken met z’n allen, en het mooiste begin van nieuwe avonturen. Het geeft ons feestje morgen in ’t Paard nog meer glans!”

Met dit nieuwe album is DI-RECT aangekomen op het punt dat de herboren formatie ‘Daydreams in a Blackout’ het licht doet zien. Na de eerste en tweede plaat is een periode afgesloten van aftasten en het vormen van een identiteit. De band is de afgelopen woelige maanden op scherp gezet. De spanning tussen al deze waarnemingen en emoties ontlaadt zich in ‘Daydreams in a Blackout’. De muziek is opwindend, er valt iets te ontdekken: verduisterde dagdromen zoeken hun bestaansrecht. Het album bloeit van sferische diversiteit en reist van rauwe rechtstreekse tastbaarheid naar diepe muzikale gelaagdheid.

DI-RECT is de komende maanden te zien op een groot aantal festivals:

5 mei – Bevrijdingsfestival Wageningen, Wageningen
5 mei – Bevrijdingsfestival Den Haag, ’s Gravenhage
7 juni – Vestrock, Hulst
14 juni- Indian Summer Festival, Broek op Langedijk
21 juni- Westlandse Cross – Zandheulllaan, Honselersdijk
28 juni- Concert At Sea, Renesse
12 juli- Breda Live, Breda
9 aug – Dutch Valley, Velsen-Zuid
13 sep – Appelpop, Tiel

http://www.di-rect.com