Apr

MARTINE BOND LANCEERT TWEEDE ALBUM LOVE HATE FATE

Martine Bond online

Op zondag 13 april lanceerde Martine Bond haar nieuwe album Love Hate Fate in PX Volendam. Vrijdag 18 april komt het album officieel uit. Het eerste exemplaar van de cd werd aan Martine uitgereikt door Jan Dulles van 3JS, die op het album te horen is in het duet ‘Still Yours’, het nummer dat ze tijdens de presentatie samen zongen.

Love Hate Fate is de opvolger van haar debuutalbum Bittersweet Love uit 2006. Op het album kijkt de singer-songwriter terug op een aantal moeilijke jaren, maar laat ook zien en horen dat ze het leven weer heeft omarmd. “Het is nooit mijn bedoeling geweest dat mijn tweede album zo lang op zich zou laten wachten,” aldus Bond. “Maar het overlijden van mijn moeder was zo heftig! Ik viel in een hele diepe put en raakte mijn gevoel voor muziek kwijt. Ik had lange tijd gewoonweg geen zin meer om muziek te maken.”

Na een lange rouwperiode besluit Martine langzaamaan de draad weer op te pakken. Ze bewerkt liedjes die ze al op de plank heeft liggen, en maakt nieuwe arrangementen die ze met behulp van muzikale vrienden als drummer en producer Ton Dijkman (o.a. Marco Borsato, The Voice) en dance-producer en DJ Rick Snel en 3JS opneemt. Voor de mix van het album weet ze de Britse producer en Grammy Award-winnaar Alan Branch te strikken. Ze komt in aanraking met hem via haar broer Willem van de indie-folkband AlascA. Branch (o.a. Sinead O’Connor, U2, Blur, NIN) is laaiend enthousiast over zowel de songs als de stem van Bond en biedt haar zijn diensten aan. Martine’s tweede album is een mix van pop, folk en indie-rock. Was haar debuut nog echt akoestisch, dit album bevat elektronische invloeden, rockelementen en veelzijdige melodieën.

Bond is al jong bezig met muziek. Aanvankelijk bespeelt ze dwarsfluit en contrabas, maar begin 2000 neemt ze, geïnspireerd door onder meer Nick Drake en Beth Hart, de gitaar ter hand en slaat haar eigen muzikale wegen in. Ze treedt regelmatig op in cafés en bouwt gestaag een aanhang op. Eind 2008 neemt ze het nummer ‘Heartbeat’ op, dat wordt gebruikt als muzikale begeleiding bij een reclame voor verzekeringsmaatschappij AllSecur. In 2012 neemt Bond deel aan het programma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ van Giel Beelen. Ze zingt ‘New York’, dat ook op haar album Love Hate Fate te vinden, zij het in een geheel nieuw arrangement. In september 2013 neemt Bond deel aan het EO-programma ‘Geloven op 2’, waarin ze ‘Lost in a Maze’ vertolkt. Martine is vanaf medio februari te zien in een nieuwe commercial van Dela Uitvaartverzekeringen. Hierin brengt ze het lied ‘Alles Voor Een Ander’ ten gehore, opgedragen aan haar vader.

www.martinebond.nl