Mar

Abbey Hoes viert het leven op debuutsingle ‘While I’m Here’

Op vrijdag 27 maart brengt Abbey Hoes haar debuutsingle ‘While I’m Here’ uit.  Het is een voorproefje van haar voor de zomer te verschijnen debuutalbum ‘Red Wine and Cigarettes’. De actrice, die tweemaal met een Gouden Kalf werd bekroond, verrast met een album vol Slow Americana waarop het leven en de liefde voluit worden bezongen en gevierd. De clip van ‘While I’m Here’ is hier (YouTube link) te bekijken.

Abbey schreef de track ‘While I’m Here’ ter nagedachtenis aan haar oom. Tijdens de opnames van haar album in Los Angeles kreeg ze een telefoontje dat hij was overleden. “Dat maakte veel los. Dit nummer is deels door hem geïnspireerd. Het gaat over dat je het leven en de liefde moet vieren zolang je hier bent. Ik hoop dat ik met deze track mensen een hart onder de riem kan steken, vooral in de rare tijd waarin we ons nu bevinden. De sleutel van het leven is dat er ook mooie dingen te vinden zijn in nare gebeurtenissen.”

De clip van ‘While I’m Here’ nam ze op in de UK met regisseur Rowan While. “De clip is mijn visie op het leven vieren: in een busje door de natuur met lieve mensen. Het is tegelijkertijd een knipoog naar de jeugd van mijn oom,” aldus Abbey. 

Verhalen op muziek 
Haar debuutalbum ‘Red Wine and Cigarettes’ is een ode aan de country en Americana muziek waar ze zo dol op is. De opnames vonden plaats in LA met Grammy Award-winnende producer Rich Jacques. Abbey, alhoewel gewend aan de spotlights, vindt het doodeng om zichzelf zangeres te noemen. “Ik wil verhalen vertellen en dat doe ik dit keer via mijn muziek. Muziek maken en uitbrengen is een stuk naakter dan acteren. Het komt vanuit je hart. Er is geen masker dat je opzet, zoals bij acteren.” Een carrièreswitch wil ze het niet noemen; er liggen nieuwe films in het verschiet.

Over Abbey Hoes
Abbey Hoes is actrice, al noemt ze zichzelf liever een maker en verhalenvertelster. In 2014 won ze een Gouden Kalf voor Beste Actrice voor de titelrol in NENA. Ze speelde de hoofdrol in het televisiedrama Petticoat, waarmee ze haar tweede Gouden Kalf won. Andere films waarin ze de hoofdrol had zijn o.a. Verliefd op Cuba en De Koning van Katoren. Ze speelde in TV-series als Zwarte Tulp, Van God Los en Nieuwe Buren. 

Instagram