Feb

MY BABY PRESENTEERT NIEUW ALBUM ‘PREHISTORIC RHYTHM’

De populaire Amsterdamse band MY BABY lanceert op vrijdag 17 maart a.s. het langverwachte nieuwe album ‘Prehistoric Rhythm’ in de Melkweg. De eerste single van het album, het opzwepende ‘Love Dance’, verschijnt op 10 februari. Waar het vorige album nog werd bekroond met een Edison Award voor Best Alternative Album, gaat de band met de nieuwe plaat weer een stap verder en valt alles tijdens de nieuwe clubtour helemaal op zijn plek. 

MY BABY tracht met het nieuwe album een theatrale en poëtische wereld te scheppen, waarin ze op zoek gaat naar spirituele bezinning. “In de hedendaagse samenleving blijven we zoeken naar nieuwe manieren om terug te keren naar een oer-bewustzijn’, zegt zangeres Cato van Dijck. “We willen het publiek meenemen op een sjamanistisch geïnspireerde muzikale trip.”

Met de albumpresentatie in Amsterdam begint MY BABY aan een Europese tour die de band langs 5 landen brengt. Naast de 4 Nederlandse shows in Amsterdam, Utrecht, Groningen en Nijmegen toert MY BABY ook door Engeland, België, Duitsland en Zwitserland.

 

Prehistoric Rhythm Tour Nederland

17-03 Melkweg Max, Amsterdam

23-03 Tivoli Pandora, Utrecht (uitverkocht)

29-03 Oosterpoort, Groningen

30-03 Doornroosje, Nijmegen

 

MY BABY bracht eind 2013 debuutalbum ‘Loves Voodoo!’ uit, waarmee de band de wereld kennis liet maken met hun magische en hypnotiserende voodoo blues beats. In 2014 speelde het trio o.a. op Eurosonic/Noorderlslag en Zwarte Cross en speelde shows in de UK en Nieuw-Zeeland. In 2015 tourde de band non-stop door Europa, dit keer ter promotie van hun tweede album ‘Shamanaid’. MY BABY was tevens te zien op grote festivals als Lowlands, Into The Great Wide Open en Sziget. In 2015 stond MY BABY geprogrammeerd op maar liefst zeven podia tijdens Glastonbury. Seasick Steve vroeg de band vervolgens als support op zijn tour door de UK. In 2016 werd MY BABY geëerd met een Edison Pop Award voor hun album ‘Shamanaid’, en deed een headline tour door de UK, Duitsland, Denemarken, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en Nederland. Daarnaast speelde de band o.a. op Paaspop, Dauwpop, Down The Rabbit Hole, Zwarte Cross, en de Gentse Feesten in België.

www.mybabywashere.com