Jun

Ferry Corsten tast muzikale grenzen af met sci-fi conceptalbum ‘Blueprint’

Op vrijdag 16 juni is de Nederlandse release van Ferry Corsten’s nieuwe album ‘Blueprint’. Het is de meest ambitieuze release tot nu toe van de wereldwijd opererende Rotterdamse DJ. Op zijn vijfde studioalbum tast Corsten muzikale grenzen af, en koppelt hij zijn muziek aan een uitvoerig en nauwkeurig uitgewerkte verhaallijn over Lukas en het buitenaardse wezen Vee. Het resultaat is een sci-fi conceptalbum in de lijn van Jeff Wayne’s ‘War Of The Worlds’. Het album bevat gastbijdragen van Eric Lumiere, Haliene en Niels Geusebroek; de Nederlandse singer-songwriter is te horen op de track ‘Waiting’. 

Blueprint is het resultaat van een idee van mijn vader na het zien van mijn Gouryella shows. Hij vroeg me: ‘‘Waarom maak je niet zoiets als War Of The Worlds, waarbij je echt een verhaal vertelt? Het kostte me ruim een jaar heel hard werken, schrijven, produceren en alsmaar bijschaven. Ik ben dan ook ontzettend trots op het eindresultaat!” aldus Corsten.

Corsten schreef het verhaal samen met David H. Miller (House of Cards). Het verhaal van Lukas en Vee wordt op het album verteld door Hollywood-acteur Campbell Scott (momenteel te zien in House of Cards S5 in de rol van Mark Usher) en versterkt door een emotionele soundtrack. Op ‘Blueprint’ verwerkt Corsten universele begrippen als geschiedenis, idealen en science fiction. Het doet denken aan de klassieke sci-fi verhalen van Jules Verne en HG Wells, maar er zijn ook raakvlakken met moderne tv-series als The OA, Westworld en Stranger Things.

Ferry Corsten is de komende maanden te zien op diverse nationale en internationale festivals en podia. In het najaar start zijn ‘Blueprint’ tour.

Nederlandse en Belgische tourdata: 

22 juni – Luminosity Beach Festival, Bloemendaal
21 juli – Tomorrowland, Boom (BE)
22 juli – Tomorrowland, Boom (BE)
06 aug – Electronic Family: The Gathering, Den Bosch
09 sep – Blueprint Album Tour, Overveen

Website
Facebook
Twitter
Instagram