Apr

Jeangu Macrooy geeft met nieuwe video ‘Admit It’ gezicht aan Surinaamse queer community

Jeangu Macrooy bracht precies een week geleden zijn nieuwe single ‘Admit It’ uit. Vandaag lanceert hij de video voor deze track, die hij opnam in Suriname met een cast die voor een groot deel uit mensen uit de Surinaamse LHBTIQ+ community bestaat. De regie was in handen van Chaka en de productie werd gedaan door het Amsterdamse productiehuis Mr. Frank. Bekijk de video hier

Jeangu: ‘Toen ik in Suriname opgroeide heb ik nooit echt ervaren hoe het is om bij een community te horen die je de veiligheid en vrijheid biedt om volledig jezelf te zijn. Het was daarom extra bijzonder om de video voor ‘Admit It’ in Suriname op te nemen met een groep mooie mensen die mij dat community gevoel alsnog lieten ervaren. Zichtbaarheid is ontzettend belangrijk als het gaat om de emancipatie van de queer community en ik vind het noodzakelijk om dat in mijn eigen werk te uiten.’

‘Admit It’ is een flirterig liefdesliedje dat bijna gemaakt lijkt voor de zomer die voor de deur staat. Het is de derde single van het derde album van Jeangu Macrooy, dat in de herfst uit zal komen. Jeangu schreef ‘Admit It’ samen met producer Bud Kolk.

Over Jeangu Macrooy
Jeangu Macrooy groeide op in Suriname, waar de eerste stappen van zijn muzikale carrière werden gezet. In 2014 verhuisde hij naar Nederland en ging een samenwerking aan met producer Perquisite. Zijn debuutalbum ‘High On You’ (2017) werd genomineerd voor een Edison Pop ‘Beste Album’. In 2019 kwam zijn tweede album ‘Horizon’ uit, met een zelfverzekerder, meer experimenteel geluid.

In 2020 zou Jeangu Macrooy Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival met zijn nummer ‘Grow’. Vanwege de pandemie werd het evenement een jaar uitgesteld en deed Jeangu alsnog mee in 2021 met het nummer ‘Birth Of A New Age’.

Zijn derde studioalbum staat gepland voor release in het najaar van 2022.

Vanaf morgen gaat ook Jeangu’s Nederlandse clubtour van start:

7 mei – Paradiso, Amsterdam
8 mei – Oosterpoort, Groningen
9 mei – Paard, Den Haag
12 mei – Mezz, Breda
20 mei – TivoliVredenburg, Utrecht
5 juni – Doornroosje, Nijmegen