Feb

LAKSHMI dropt high fashion video voor single ‘Empty’

Na haar coronaproof theatervoorstelling ‘Huidhonger’ en haar memorabele optreden als kandidaat van Wie Is De Mol, keert LAKSHMI op 19 februari terug aan het muziekfront met haar nieuwe single ‘Empty’. LAKSHMI schreef ‘Empty’ met producer LudoWic, die eerder samenwerkte met Sevdaliza en Wende, en werkte aan de game Katana Zero. LAKSHMI maakte een waanzinnige video voor de track, met medewerking van o.a. de Nederlandse fashion designer Ronald van der Kemp en schoenenontwerper Rene van den Berg.
LAKSHMI: “Het nummer gaat over de rauwheid van de liefde, ik wilde daarom ook een video die verschillende kanten van mezelf laat zien. Hoe je je op het ene moment zo vervreemd van jezelf kan voelen en op het andere moment volledig vast zit in jezelf. De conclusie van het nummer is dat ik niet weer als vreemden van elkaar wil eindigen, en daarin zit een bepaalde kwetsbaarheid.”
In de clip kruipt LAKSHMI in de huid van drie verschillende personages, en draagt ze twee jurken van Ronald van der Kemp, wiens ontwerpen worden gedragen door o.a. Lady Gaga, Cardi B en Kate Moss. “Naast dat ik zijn werk prachtig vind, ben ik ook groot fan van zijn statements over het hergebruik van stoffen en kwaliteit boven kwantiteit. Hij moedigt paradijsvogels aan, houdt van onafhankelijke strijders en dat is precies wat zijn ontwerpen uitstralen, en dat spreekt mij aan”, aldus LAKSHMI.
Rene van den Berg leverde voor de clip de zeer opvallende schoenen. “Ik ben gek op schoenen. Hoe raarder, hoe beter. Dus toen ik bij Rene terecht kwam was dat echt een feest. Ik ben groot fan van hoe hij kunst met schoenen combineert.”
De regie van de videoclip was in handen van Freek Henkes, de fotografie werd gedaan door fashion fotograaf Mike Pasarella en de visagie werd verzorgd door Adriana Pasarella.
‘Empty’ is de opvolger van single ‘Lullaby’ die op 9 oktober 2020 verscheen. LAKSHMI werkt momenteel aan haar later dit jaar te verschijnen derde album, dat zal worden geproduceerd door Dries Bijlsma (Typhoon/Bløf), Rob Peters (Rob Dekay/Ruben Annink) en LudoWic (Wende/Sevaliza).
Onlangs lanceerde LAKSHMI een digitaal platform voor haar fans, Only For The Wicked. Hier zal binnenkort exclusieve ‘making of’ materiaal van de videoclip te zien zijn.