Sep

Zangeressen LÉVI en DO brengen duet ‘Wij zijn hier’ uit

Op 25 september brengen LÉVI en DO de single ‘Wij zijn hier’ uit. Op het Nederlandstalige debuut van LÉVI horen we de twee zangeressen zingen over de huidige staat van de wereld en hoe belangrijk het is om, juist nu, samen te staan. LÉVI: “Tijdens het schrijven heb ik inspiratie geput uit een aantal persoonlijke verhalen over ervaringen in de Corona-crisis, zoals van een bevriende ondernemer en van een vriendin in de zorg. Maar ik besefte me – nog meer dan ik al deed voor de Corona-crisis – dat dit geen uitzonderlijke situaties zijn en dat er zo onwijs veel mensen elke dag vechten tegen diverse problemen. Kijk bijvoorbeeld naar eenzame ouderen, mensen in armoede, de LGBTQ-community en slachtoffers van #metoo. Dit lied is voor al die mensen.”

DO vult haar aan: “Het is een prachtig liedje, dat voor mij gaat over elk individu of elke groep die zich ongezien voelt, die elke dag het vooroordeel van de maatschappij moet trotseren om te kunnen voelen dat ze er mogen zijn. Er is altijd iemand die anders is dan jij. We moeten ons realiseren, WIJ ZIJN de maatschappij. Het begint bij zacht en lief zijn voor elkaar. Er is altijd iemand anders zoals jij. And above all it’s ok to agree to disagree”

Op 28 september verschijnt de videoclip van ‘Wij Zijn Hier, met daarin beelden van het werk van Stichting Gaypride (LGBTQI- rechten), Only Friends (sportcentrum voor kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking), Uw Assistent (ouderenbegeleiding), Red Rebels (stichting voor een groene en vreedzame wereld), A’Dam MusicSchool (muziekonderwijs voor kinderen en jongeren voor wie de kosten van muziekonderwijs een drempel zijn) en Black Lives Matter. De video is geschoten door Monika Vaskarova.

Stichting iamunheard.

De samenwerking tussen de twee zangeressen kwam tot stand door het lied ‘Als de lucht weer blauw kleurt’, waarop ze beiden te horen zijn (naast o.a. Jennie Lena, Numidia en Lisa LoÏs). LÉVI is aangesloten bij stichting iamunheard waarvan DO ambassadeur is. DO over het duet met LÉVI: “Ze is iemand die met volle overgave en enthousiasme in de kinderschoenen staat van een veelbelovende carrière. Ze is een pianiste, schrijfster en begenadigd zangeres. Ik voel het als mijn taak om mijn ervaringen en kennis te delen met een nieuwe generatie talent. Hiermee komt direct de doelstelling van (un)heard. naar voren: het coachen daar waar nodig en onderweg zelf te genieten van de inspiratie die het samen creëren met zich meebrengt.”

iamunheard is een stichting die zich met name richt op artiesten die niet binnen de gevestigde genres vallen en afwijken van de norm, door hen een podium te bieden alsook algemene ondersteuning op diverse gebieden, zodat zij kunnen concurreren op de huidige markt.

www.iamunheard.com