Aug

STEFFEN MORRISON GEEFT ZICH BLOOT IN THEATERVOORSTELLING ‘THE ART OF BEING HUMAN’

 

In zijn muzikale theatervoorstelling ‘The Art of Being Human’ geeft soulzanger Steffen Morrison zich bloot. Wie is de charmante en goedlachse soulzanger nu echt? Welke emoties schuilen er achter de opvallende hoeden van één van Nederlands best geklede mannen? Welk verhaal wil hijzelf vertellen met zijn eigen repertoire? In zijn meest intieme voorstelling tot nu toe vormen liedjes als NPO Radio 2 Topsong Old Enough To Know Better de rode draad voor een persoonlijke kennismaking met de zanger. Puur en ongepolijst.

Steffen Morrison: “Ik zie deze tour als de perfecte manier om mijn persoonlijke kant te laten zien aan het publiek. Dit aspect gaat tijdens mijn shows op poppodia en festival vaak verloren door de beperkte tijd. Het is een nieuwe en uitdagende weg die ik heb gekozen en daarom ook best spannend wat het publiek ervan zal vinden.”

Steffen Morrison speelt al jarenlang samen met zijn Band of Brothers de festivals en clubs plat in de geest van zijn grote muzikale helden Otis Redding en James Brown. Net als deze souliconen is Steffen in staat met ultieme opgetogenheid de mooiste songs ten gehore te brengen over hartzeer en sores, maar speelt hij net zo makkelijk het dak er af met songs over de lichtere kant van het leven.

‘The Art Of Being Human’ gaat dieper dan een avond steengoede soulmuziek, verder dan goede moves en grooves, breder dan een avond genieten van een vierkoppige band. Het gaat over Steffen: over zijn twijfels en onzekerheden, over vallen en opstaan, over zijn prestatiedrang die werd gevoed door zijn opvoeding en indringende gebeurtenissen uit zijn verleden. Kortom: over de mens achter de artiest.

Over Steffen Morrison                                                                                                                     

Steffen Morrison doet oude soul herleven en geeft er een nieuwe draai aan. De Surinaams-Nederlandse zanger groeide op met de platen van James Brown, Otis Redding en Marvin Gaye. In september 2016 verscheen zijn EP Just Another Man met daarop onder meer de succesvolle single Do It All Again. Datzelfde jaar vervulde hij ook de hoofdrol als vertolker van Stax-klassiekers in het theaterstuk I’m A Soulman, over het befaamde label uit Memphis.

Met de soulbagage van Morrison zit het dus wel goed, maar hij put zijn inspiratie ook uit andere bronnen, zoals de melodieuze pop van The Crystals en de scherpe teksten van Lou Reed. De single Old Enough To Know Better werd in 2017 uitgeroepen tot Top Song door Radio 2 en maakte dat Morrison bij dezelfde zender werd uitgeroepen tot Nieuwe Naam. Ondertussen schreef hij met Andy Platts (Young Gun Silver fox), Luke Juby (Emilie Sande, Jacob Banks) en Tjeerd Oosterhuis aan zijn debuutplaat Movin’ On, die vorig jaar verscheen.

Steffen Morrison speelt op vrijdag 12 juli op het gerenommeerde North Sea Jazz festival in Ahoy, Rotterdam. Van 19 t/m 27 juli maakt hij zijn opwachting op een aantal soulfestivals in Spanje, waaronder het Mas Palomas Soul Festival in Costa Canaria.

De volledige speellijst kun je vinden in de bijlage en op: http://www.steffenmorrison.com/gigs