Nov

Ntjam Rosie eert ‘Family & Friends’ op nieuw album

Op 28 februari brengt Ntjam Rosie haar nieuwe album uit, getiteld ‘Family & Friends’. Het is een eerbetoon aan haar familie en vrienden, die ze door de jaren heen steeds meer is gaan waarderen. Het album ademt het besef dat familie en vrienden de basis vormen van wie je bent en wat je maakt. In muzikaal opzicht brengt ze een cocktail van soul, pop, jazz, R&B, aangevuld met funk en groovy Afro-invloeden. De eerste single van het album is ‘Start Over Again’. Rosie presenteert het album op 28 februari in Bird, Rotterdam, waarna de clubtour haar ook nog onder meer brengt naar Paradiso Noord (Tolhuistuin) en TivoliVredenburg.

Voor Ntjam Rosie was muziek letterlijk álles in haar leven. Maar met het verstrijken van de jaren en haar partner- en moederschap besefte ze dat er meer is dan muziek. Door te praten en te luisteren naar familie en vrienden voelt ze zich gesterkt in tijden van twijfel en verwarring. Dit inzicht leidde tot het nieuwe album. Rosie: “Tegenwoordig toets ik mijn gedachten en gevoelens steeds vaker bij familie en vrienden. Dat maakt me een gelukkiger en rijker mens. Dit album is de uiting daarvan. Ik noem het mijn cocktail vol liefde en grooves.”  

‘Family & Friends’ is het tweede deel van een trilogie die Rosie begon met het album ‘Breaking Cycles’ uit 2017. Binnenkort vertrekt ze naar haar geboorteland Kameroen om daar te werken aan het afronden van de trilogie. Hoe het derde deel eruit zal zien – een album of een theaterstuk bijvoorbeeld – is nog een verrassing, ook voor Rosie zelf.  

Tour 2020

Op 28 februari lanceert Ntjam Rosie haar nieuwe album in Bird, Rotterdam. Dat is gelijk de aftrap van haar ‘Family & Friends’ clubtour. 

28 Feb – Bird Rotterdam
29 Feb – De Vorstin Hilversum
7 maart – Cacaofabriek Helmond
10 maart – Tolhuistuin Amsterdam
13 maart – Gigant Apeldoorn
14 maart – Mezz Breda
26 maart – Paard Den Haag

27 maart – Bibelot Dordrecht 

10 april – Kroepoekfabriek
25 april – Parterre Basel (ZW)
29 april – Tivolivredenburg Utrecht

Over Ntjam Rosie

Voordat ze op haar 9e naar Nederland emigreerde woonde Ntjam Rosie in Kameroen. Ze groeide op met het geluid van trommels, het zingen in de kerk en de onmiskenbare groove van het land. Eenmaal in Nederland bleek ze goed te kunnen zingen. Ze nam zangles, studeerde aan het conservatorium en is sinds 2010 zelfstandig muzikant. ‘Family & Friends’ is haar zesde studioalbum. Ntjam Rosie speelde op talloze Nederlandse podia en festivals en trad op in inmiddels meer dan 20 landen, waaronder China, Suriname, Zwitserland en Engeland. 

Rosie speelde in clubs, theaters, op festivals (waaronder het North Sea Jazz Festival) en gaf shows in onder meer China, Suriname, Zwitserland en Engeland. Naast haar eigen muzikale carrière was ze ook te zien in diverse theaterproducties waaronder ‘We hadden liefde, we hadden wapens’, met o.a. Huub van der Lubbe. Momenteel staat Rosie op de planken met de voorstelling van het Noord Nederlands Theater ‘Dear Winnie’, een voorstelling over Winnie Mandela.

 

Voor meer informatie over Ntjam Rosie:  https://ntjamrosie.com