Jan

WENDE komt met volledig Nederlandstalig album ‘MENS’

Op 5 maart presenteert WENDE het nieuwe album ‘MENS’, een volledig Nederlandstalige plaat. Op ‘MENS’ worden de nummers uit Wendes succesvolle gelijknamige theatervoorstelling uit 2017 muzikaal nog verder uitgewerkt, waardoor haar confronterende teksten en gedurfde elektronische sound rijker en urgenter klinken dan ooit. Het album is  de opmaat voor een tour langs poppodia, festivals en geselecteerde theaters – waaronder een exclusieve reprise van MENS op 17, 18 en 19 mei in Koninklijk Theater Carré, waar Wende dit jaar huiskunstenaar is geworden. De distributie van het nieuwe album wordt gedaan door [PIAS]. 

Het project MENS begon een jaar geleden als theaterconcert met als uitgangspunt een vraag: hoe ben ik mens tussen allemaal mensen, in een tijd waar we meer dan ooit teruggeworpen lijken op onszelf, onze angsten en ons onvermogen om grip te krijgen op wat er om ons heen gebeurt?

Wendes ogenschijnlijk simpele vraag zou tot duivels complexe antwoorden leiden. Tijdens haar zoektocht naar waarheden ging ze niet alleen te rade bij zichzelf, maar ook bij schrijvers als Typhoon, Joost Zwagerman en Dimitri Verhulst. Met producers Yan en Ludowic creëerde ze op basis van deze teksten een even rauw als spraakmakend tijdsbeeld met bloedspannende electrobeats en openhartige, breekbare liedjes. En raakte daarmee duidelijk een zenuw bij zowel pers als publiek: MENS toert inmiddels voor het tweede seizoen langs uitverkochte podia in Nederland en België.

Over Wende

Wende ontwikkelde zich de afgelopen jaren als een van de meest veelzijdige en bevlogen artiesten van Nederland. Met haar scherpzinnige eigen stem en gezonde hekel aan hokjes en trends vertelt ze verhalen op het snijvlak van wie en waarom, waarmee ze haar publiek telkens weer diep in hart en ziel weet te raken.

De pers over de theatervoorstelling MENS:

3voor12

“Wende schakelt in een fractie van een seconde van bombastisch naar breekbaar, naar zwaarmoedig en onvoorspelbaar. En dat allemaal tegelijk. Niets menselijks is Wende vreemd.”

De Volkskrant *****

Haar kwetsbaarheid gaat prachtig samen met muziek en audiovisuele techniek van wereldniveau. Bij Wende is er geen ontkomen aan.”

NRC ****

“Een zingende Wende overtreft al het andere.”

Telegraaf ****

“Een klasse avond.”

Parool

” …met haar indringende liedjes en prachtige teksten biedt Wende Snijders ieder dwalend mens perspectief.”

 

www.wende.nu