Aug

JEANGU MACROOY KONDIGT NIEUW ALBUM EN RELEASE SHOW IN GROTE ZAAL PARADISO AAN

Na de release van zijn lovend ontvangen debuutalbum, twee uitverkochte clubtours door Nederland en zijn deelname aan The Passion, is het voor Jeangu Macrooy tijd voor de volgende stap. Vandaag kondigde Jeangu aan dat zijn tweede album uit zal komen op 7 februari 2019. Dit zal die dag gevierd worden met zijn grootste eigen show tot nog toe, in de grote zaal van Paradiso in Amsterdam, waarvoor de kaartverkoop aanstaande vrijdag van start gaat. Jeangu: “Paradiso is heilige grond in de popwereld en het feit dat ik mijn nieuwe album in de grote zaal mag presenteren is een absolute mijlpaal in mijn carrière!“.

Jeangu Macrooy groeide op in Suriname, waar hij op zijn dertiende de eerste stappen in de muziek zette. In 2014 besloot hij zijn carrière voort te zetten in Nederland. Er ontstond een muzikale samenwerking met producer Perquisite en hij werd getekend bij diens label Unexpected Records. In 2016 bracht Jeangu zijn debuut EP ‘Brave Enough’ uit, waarmee hij 3FM Serious Talent werd en werd genomineerd voor een Edison Pop. In april 2017 kwam zijn succesvolle debuutalbum ‘High On You’ uit dat lovende recensies ontving en eveneens werd genomineerd voor een Edison Pop.

Sindsdien ging het hard. Zo werden Lowlands, North Sea Jazz en Eurosonic aangedaan, was Jeangu meerdere malen te gast bij De Wereld Draait Door, M en Radio 2, gaf hij zijn eerste shows in het buitenland, én vertolkte hij de rol van Judas in tv-productie ‘The Passion’ dat werd bekeken door 3,5 miljoen mensen. Voordat Jeangu Macrooy deze zomer met zijn band aan een reeks van meer dan 25 festivalshows begon, deed hij een succesvolle solo tour langs acht bijzondere kerken in Nederland. De zojuist aangekondigde album release show in Paradiso zal worden opgevolgd door een Nederlandse clubtour en ongetwijfeld weer een drukke festivalzomer.

 Jeangu Macrooy Album Release Show  | Donderdag 7 februari 2019, 20:30u | Paradiso, Amsterdam

www.jeangumacrooy.com