Jan

Sue the Night kondigt nieuw album en tour aan

Sue the Night brengt op 14 april haar tweede album ‘Wanderland’ uit en gaat op tour langs de Nederlandse clubzalen.  Het zestal, momenteel huisband van De Wereld Draait Door, trapt de tour af op 12 april in Paradiso Noord. 

Sue the Night begon als songwriter maar is inmiddels al een aantal jaar de drijvende kracht achter de gelijknamige zeskoppige indie/popband. Sinds debuutalbum ‘Mosaic’ in 2015 behaalde de band 3FM Megahits met ‘The Whale’ en ‘The World Below’ en speelde op festivals als Best Kept Secret, Zwarte Cross en Paaspop.

Op ‘Wanderland’ behandelt Sue grote thema’s als omgaan met voor- en tegenspoed, verlies en trouw blijven aan jezelf. “Innerlijk ronddolen en van het pad af raken zonder de weg kwijt te zijn”, zo omschrijft Sue het tweede album dat ze deels schreef in een oude boerderij in Friesland. “Wanderland was een avontuur om te maken, we gingen voor het eerst als band de studio in en ik ben verliefd op de sound! We zijn heel benieuwd hoe onze fans de nieuwe songs gaan ervaren en gaan er bijzondere avonden van maken in de clubs”, zo zegt Sue.

‘Wanderland’ Tour

12-04 Albumrelease, Paradiso Noord, Amsterdam

13-04 Paard van Troje, Den Haag

14-04 Rotown, Rotterdam

15-04 Effenaar, Eindhoven

16-04 Doornroosje, Nijmegen

20-04 Vera, Groningen

23-04 Metropool, Hengelo

Tickets voor de tour zijn inmiddels in de verkoop via de zalen. Het album ‘Wanderland’ verschijnt op 14 april als vinyl, cd, stream en download. Single ‘Mind Dear’ is vanaf vandaag verkrijgbaar en vanavond te horen in De Wereld Draait Door.

www.suethenight.com