Nov

Wende gaat weer op tour met een nieuwe voorstelling: MENS

wende-romytreebusch-online

 “Ik ben een vrouw, ik woon en leef in de stad, hier zoek ik mijn geluk en mijn kansen. Zie hoe ik bang en laf ben, en soms moedig. Hoe ik faal en soms overwin.”

In het voorjaar van 2017 gaat Wende weer op tour in Nederland en België met haar nieuwe voorstelling MENS. De première vindt plaats op 2 maart 2017 in Paradiso, Amsterdam.

Wende ontwikkelde zich de afgelopen jaren als een van de meest veelzijdige en spraakmakende artiesten en performers van Nederland. Of het nu pop, elektro, klassiek of hedendaagse muziek is, of zelfs een film, ze slaagt er steeds weer in haar publiek diep te raken. Rode draad bij alles wat ze doet; Wende wil verhalen vertellen, met een eigen stem en kracht, dwars door alle genres heen.

Ze benaderde gerenommeerde schrijvers als Dimitri Verhulst, Arnon Grunberg en Typhoon om samen met haar nieuwe verhalen en songs te schrijven over wat het is om mens te zijn in onze tijd. Een tijd waarin we meer dan ooit teruggeworpen lijken op onszelf, onze angsten en de vraag hoe we ons moeten verhouden tot wat er om ons heen gebeurt.

Wende gaat met deze schrijvers op zoek naar de schoonheid, de lelijkheid, het gevaar en het wonder van mens te zijn en zingt over haar eigen angst, eenzaamheid, zoektocht, liefde, land en stad. Het resultaat is een intieme, verrassende en confronterende reis door een leven vol van miniatuurvertellingen.

Zo keert Wende met deze voorstelling op een moderne manier terug naar haar wortels, naar het chanson, een liedvorm die als geen ander de traditie kent de kern van het menszijn te willen raken.

Regisseur Marcus Azzini (artistiek directeur van Theatergroep Oostpool) tekent voor de regie. En de internationaal vermaarde ontwerpster Chloe Lamford uit Londen tekent voor het design van de voorstelling (op dit moment is ze ook verbonden aan Toneelgroep Amsterdam met regisseur Katie Mitchell).

De nieuwe tour van WENDE speelt in 35 theaters en popzalen. Zie voor de speellijst: http://www.wende.nu/live

Fotocredits: Romy Treebusch for PUPMAG.