Jun

SCHOTSE TWIN ATLANTIC TERUG MET NIEUWE SINGLE ’NO SLEEP’ EN ALBUM ‘GLA’

DeanChalkley1

De uit Glasgow afkomstige band Twin Atlantic is terug met een nieuwe single: ‘No Sleep’. De track is een voorproefje van het nieuwe album ‘GLA’, dat op 9 september zal worden uitgebracht op Red Bull Records. Op 28 juni speelt Twin Atlantic in Paradiso, Amsterdam.

Frontman Sam McTrusty: “Glasgow zit in ons in ons bloed, onze muziek en onze visie. Het werd tijd om dat te omarmen en er niet langer omheen te draaien. Dit album geeft weer hoe het voelt om uit een stad te komen die voorloper is op het gebied van multi-culturalisme, een stad met gemeenschapszin en eenheid, maar ook een stad die een donkere, ruige geschiedenis kent. Met dat uitgangspunt hebben we dit album op een andere manier geschreven en opgenomen. We hebben het idee van een rockband tegen het licht gehouden, met als doel de muziek terug te brengen naar waar het om draait: rock ’n’ roll, echtheid. We willen mensen iets geven dat echt is. Geen stad is echter dan Glasgow: het is berucht vanwege de rivaliteit en het gevaar, maar bezit ook passie en angst, diversiteit en diepte, liefde en warmte. We hebben eindelijk het album gemaakt dat we wilden.”

De nummers op ‘GLA’ – van riff tot tekst – hebben een krachtige complexiteit en nuance. De perfect gepolijste popsongs zijn vervangen door tracks die even meeslepend zijn, maar nu een zekere diepte en verfijning bevatten, zonder in te boeten aan de oerkracht waar Twin Atlantic bekend om staat. De songs zijn nog nooit zo persoonlijk en eerlijk geweest.

De band schreef ‘GLA’ in Glasgow, en vloog vervolgens voor de opnames naar Topanga Canyon in Los Angeles, waar ze werkten met Jacknife Lee (U2, Snow Patrol, Two Door Cinema Club), die eerder een aantal tracks produceerde van het Top 10 album ‘Great Divide’ (2014). Mixer Alan Moulder (Arctic Monkeys, Foals, Foo Fighters en My Bloody Valentine) gaf er zijn essentiele ‘finishing touch’ aan.

Deze zomer is Twin Atlantic te zien in Europa, o.a. op het Download Festival en op Pukkelpop.

www.twinatlantic.com
www.Twitter.com/twinatlantic
www.Facebook.com/twinatlantic