Jan

Pearl Joan trapt nieuwe fase in haar muzikale carrière af met EP ‘Forward’

_H6A9746 online

Op 8 februari brengt Pearl Joan de EP ‘Forward’ uit, waarop ze voor het eerst eigen muziek laat horen. Ze schreef zelf de teksten, arrangeerde de muziek en werkte voor de productie samen met Sven Figee en Roland Dirkse van Marmalade Music. De zes splinternieuwe tracks bevattende EP is muzikaal gezien een stap vooruit voor de zangeres, die kiest voor pop met een vleugje country. ‘Forward’ is vanaf 8 februari digitaal verkrijgbaar via o.a. iTunes, Spotify en Deezer en te koop via de website van Pearl Joan. De EP zal op 8 februari worden gelanceerd tijdens een avondvullend concert in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

“Ik treed al jarenlang als zangeres op door heel het land, en heb me daarbij gewaagd aan muzikaal hele diverse stijlen en genres, van Bach tot Mariah Carey. Ik merkte dat het tijd werd om mijn eigen creativiteit op papier en noten te zetten aan de hand van dingen die ik zelf meemaak of dingen die ik zie gebeuren om me heen.” De rode draad op de EP is het thema ‘doorgaan’, dus de titel lag voor de hand. De nieuwe single ’Who I Am’ verschijnt 21 januari, en is een van de meest persoonlijke tracks op de EP. “‘Who I Am’ gaat over het vinden van mezelf, het hervinden van mijn eigen kracht, groeien als persoon en als artiest.”

Pearl Joan (30) is zangeres en songwriter. Ze groeide op als jongste telg in een muzikale familie. Na in 2008 het Conservatorium te hebben afgerond, speelde ze mee in de musicals Hairspray en Legally Blonde, beiden geproduceerd door het musicalproductiebedrijf van Albert Verlinde. In 2010 deed Pearl Joan mee aan het eerste seizoen van The Voice of Holland, waar ze opviel door haar loepzuivere stem en professionele performance. Ze eindigde als tweede. Vanaf dat moment was haar carrière als solo-artiest een feit. Ze stond met Nick & Simon vier keer in een uitverkocht Gelredome met Symphonica in Rosso, bracht in 2013 het album ‘The Time is Now’ uit en speelde in 2014/2015 een hoofdrol in de musical Dreamgirls.

http://www.pearljoan.com

Foto: Laura Oldenbroek