Aug

Gerson Main claimt de titel ‘Slechtste Singer-songwriter van Nederland’

GERSON COVER online

Gerson Main brengt op 26 augustus zijn debuutalbum uit. Hij gaf het schijfje de titel ‘De Slechtste Singer-songwriter van Nederland’, een vette knipoog naar zijn deelname in 2015 aan het tv-programma De Beste Singer-songwriter van Nederland. Het album bevat eigenzinnige, typerende liedjes, hersenkronkels en gedichten vol humor die tegelijkertijd zeer levensecht en raak zijn. De plaat bevat o.a. de single ‘Deejay’, en gastoptredens van Anna Rune en Airto. Vanaf deze week is zijn nieuwe single ’Net Genoeg’, ook te vinden op het debuut, verkrijgbaar via alle digitale kanalen.

Gerson: “Het is met deze zorgvuldig gekozen titel een soort ode geworden aan alle mensen die boos en verontwaardigd zijn om het feit dat mijn liedjes een podium krijgen, keer op keer weer. Omdat m’n liedjes niet vertrouwd genoeg voelen. Niet geconformeerd genoeg. Niet gepolijst genoeg. Verder is deze plaat een soort opsomming geworden van de al dan niet hachelijke ideeën die me het afgelopen jaar hebben mogen vergezellen. Want het afgelopen jaar was prachtig.”

Gerson Main speelde jarenlang in de backing band van onder andere Dio, Akwasi, Typhoon en Sarah Jane. Met Akwasi speelde hij in 2014 de succesvolle voorsteling ‘Daar Ergens’ die 20 keer op Oerol draaide en uitverkocht was. Naar aanleiding hiervan kwam het gelijknamige album van Akwasi uit. Hierop stond het door Gerson geschreven ‘Dorst’, dat een jaar later beloond werd met een gouden plaat. In 2015 deed hij mee aan de Beste Singer-songwriter van Nederland en behaalde daarin de finale. Kort hierna maakte hij de muziek onder een reclamespotje voor KPN. De single ‘Ik Weet Niet Hoe’ die hieruit voortvloeide werd een succes, zowel op radio als online. Gerson stond op o.a. Noorderslag, Solar, Lowlands, Oerol, en Reggae Geel. In december 2015 bracht hij zijn tweede single ‘Deejay’ uit en in de zomer van 2016 zijn derde single ‘Koning van de Camping’. Met de laatste tourde hij langs talloze (festival)campings door het hele land. Op 19 augustus speelt hij op de Lowlands-camping, en op 17, 18, 19, 21, 22 en 23 Augustus vervangt hij Fresku op Theaterfestival De Parade in Amsterdam, waar hij drie keer per dag zal optreden.

In het najaar zal Gerson Main beginnen te werken aan zijn eerste eigen theatervoorstelling, waarvan hij een try-out heeft gedaan in maart.

http://www.gersonmain.nl