Jun

Eva van Pelt lanceert mini-documentaire ’Alles Dat Ik Mag Vergeten’

Screen Shot 2016-05-30 at 11

Op dinsdag 26 juli lanceert zangeres en theatermaakster Eva van Pelt haar minidocumentaire ‘Alles Dat Ik Mag Vergeten’. De korte film zal vanaf die dag online te bekijken zijn, en is een verslag van de zoektocht van Van Pelt, zelf maker in het grijze gebied tussen theater en muziek. Ze gaat in gesprek met drie bijzonder collega-makers: Nienke Lohuis (winnaar Jacques de Leeuw-prijs en Entreeprijs Theaterfestival Boulevard), Flip Noorman (winnaar Amsterdams Kleinkunst Festival) en Peter de Graef (bekende Vlaamse theatermaker, acteur, regisseur en schrijver). Zij delen haar grote fascinatie voor het podium en de mens die erop staat. De gesprekken worden afgewisseld met korte fragmenten op het podium en achter de schermen. Dit alles werd vastgelegd door Dirty Paws Media, waarna Justus van den Elsen van het geschoten materiaal de film maakte. Bekijk hier de teaser.

Eva van Pelt: “Ik vind het zoeken vaak zoveel interessanter dan de uitkomst, het proces van maken fascinerender dan het resultaat. Ik wilde leren en delen, en dat nu eens vastleggen, om het zoeken zelf tot resultaat te maken. We spraken en filosofeerden over wat we wilden bereiken door op dat podium te staan. We bespraken het grijze gebied tussen persoon en personage, tussen muziek en theater, tussen wat we zeggen en wat we bedoelen. Ik werd verrast en verrijkt door nieuwe manieren van nadenken, en vooral: niet nadenken. Ik gebruikte mijn hoofd en miste mijn hart en mijn buik. Na het laatste gesprek met Peter De Graef schreef ik op: ‘Ik heb me nog nooit zo jong gevoeld: er is nog zoveel dat ik mag vergeten’.”

Over Eva van Pelt
Eva van Pelt is een vernieuwend muzikaal talent met een uitgesproken interesse in egocentrisme, een onderwerp dat in al haar projecten terug komt. Met haar Nederlandstalige nummers maakt Eva sterke persoonlijke voorstellingen in het spannende grijze gebied tussen popmuziek en theater. Ze studeerde songwriting aan de ArtEz Popacademie, maar verruilde Enschede voor haar eigen Brabant, waar ze deze zomer afstudeert als zangeres aan de Fontys Rockacademie in Tilburg. Muzikaal en artistiek laat Eva zich inspireren door o.a. Wende Snijders, Maarten van Roozendaal, Roosbeef, Fiona Apple, Fink en Beth Hart. Met haar voorstelling STROOM won Eva in 2014 de Boulevard Pitch van Theaterfestival Boulevard, waar ze in 2015 weer stond met NEST. Met haar vaste band speelde ze er in 11 dagen meer dan 100 voorstellingen. Ook dit jaar heeft het festival haar weer gevraagd deel uit te maken van de line-up; dit keer met de voorstelling ZUCHT. Op 30 maart verscheen ZWART, het Nederlandstalige debuutalbum van zangeres en theatermaakster Eva van Pelt.

www.evavanpelt.com