Jun

EMERSON, LAKE & PALMER: EEN SCHAT AAN KLASSIEKERS

ELP_04_LG

Emerson, Lake & Palmer was een van de meest succesvolle, innovatieve en baanbrekende Britse groepen uit de gouden eeuw van de progressieve rock. Naast spectaculaire live-shows met geavanceerde technologische hoogstandjes, bracht het trio een reeks albums uit die wereldwijd miljoenen exemplaren verkochten. In 2016 en 2017 zal BMG de nalatenschap van de band eren met een uitgebreide reeks re-issues, waarbij de negen studioalbums en de verschillende live- en verzamelalbums de aandacht krijgen die ze verdienen.

De opmerkelijke stijl van ELP, originele composities vermengd met rock, jazz-, folk- en klassieke invloeden, werd vol passie en met veel integriteit uitgevoerd door de oorspronkelijke leden:

Keyboard maestro – de overleden Keith Emerson
Zanger, gitarist, bassist en producer – Greg Lake
Drummer en percussionist – Carl Palmer

De bijzondere mix van melodieuze songs, dynamische arrangementen, muzikaal vakmanschap en opwindende sound vergrootte de publieke belangstelling voor progressieve rock in het algemeen, gaf ELP een enorme internationale uitstraling en leverde de muzikanten jaren van stadiontours op, naast een verkoop van meer dan 40 miljoen albums.

ELP scoorde grote hits met ‘Fanfare For The Common Man’, ‘Lucky Man” en de live-versie van ‘Peter Gunn’. Hun 21 minuten durende epische track ‘Tarkus’ wordt beschouwd als een mijlpaal in de Prog Rock geschiedenis. In Nederland had de band maar liefst 5 top 10 albums.

Nieuwe en oude fans kunnen nu opnieuw genieten van de muziek van ELP omdat hun albums uitgebracht worden in verschillende formaten: op CD en verschillende downloads – zoals digitaal, high defenition digitaal en speciaal gemastered voor I-tunes -, maar ook op vinyl.

Vinyl-liefhebbers zullen blij zijn dat, op speciaal verzoek van Greg Lake, de LP’s uitkomen op 140 grams vinyl, om zo het beste high quality geluid te garanderen.

www.emersonlakepalmer.com
facebook.com/EmersonLakePalmer