May

ZANGERES DAVINE BRENGT SPECIALE TOUR DE FRANCE-VERSIE UIT VAN MONTAND’S ‘A BICYCLETTE’

_MG_6474 online

Speciaal voor de Tour de France brengt zangeres Davine de Yves Montand song ‘A Bicyclette’ uit. Samen met producer Joost van den Broek (o.a. Ellen ten Damme, Wende) stak ze de klassieker in een geheel nieuw jasje. De single is een vrolijke en luchtige bewerking van het origineel, en roept associaties op met een warme zomerse dag in Frankrijk. Bekijk hier de clip. De Tour de France start dit jaar op 4 juli in Utrecht en eindigt op 26 juli in Parijs.

Davine: “Het verhaal van ‘A Bicyclette’ is tijdloos! Vier jongens die hopeloos verliefd zijn op de dochter van de postbode, Paulette. Ze proberen allemaal indruk op haar te maken met hun fietskunsten, en dat tegen de achtergrond van de smalle zandpaadjes en de groene velden van Frankrijk. Ik weet dat in het verleden het origineel vaak gedraaid werd in De Avondetappe van Mart Smeets, dus het leek mij te gek om mijn versie ook in aanloop naar de tour uit te brengen.”

Over Davine
Na het horen van ‘Cent Mille Chansons’ van Frida Boccara wist Davine het zeker: ze wilde zelf ook Franse chansons zingen! Daarna ging het heel snel. In 2012 won ze het Concours de la Chanson Alliance Française Ze maakte haar debuut op radio en tv en trad op door heel Europa met haar eigen theatershow waarin ze de mooiste chansons vertolkte. Eind 2013 verscheen haar met lovende recensies bekroonde debuutalbum ‘Davine’. Momenteel werkt ze aan haar nieuwe EP. Naast haar zangcarriere is Davine wereldwijd werkzaam als mannequin en model, o.a. voor couturier Christian Lagerwaard. Ze loopt regelmatig shows tijdens Fashion Week in Parijs, Berlijn, Amsterdam en zelfs in China. In 2009 won zij de Dutch Model Awards.

http://davine.nl