Mar

WITHIN TEMPTATION BRENGT ORKEST VAN HOLOGRAMMEN NAAR HET THEATER

Within Temptation - Sharon den Adel photocredit William Rutten online
Foto credits: William Rutten

Na een uitgebreide wereldwijde tournee begon Within Temptation deze week aan een rondreis langs de Nederlandse theaters. In een uitverkocht Carré toonde de band vorig weekend haar nieuwste liveshow, waarin ze speelt met een compleet orkest bestaande uit hologrammen. Bekijk hier de teaser. 

Een show ‘die in Las Vegas niet zou misstaan’, aldus Veronica Magazine, dat schrijft over ‘een visueel spektakel dat nog niet eerder is vertoond in de Nederlandse theaters.’  Metal-website Planet Mosh omschreef de show en vooral de special effects erin als ‘stunningly well done’.

Voor de nieuwe theatershow zijn kosten noch moeite gespaard. De band speelt op vakkundige wijze met de grens van illusie en werkelijkheid: met behulp van maar liefst veertien projectoren worden de allernieuwste 3D-projectietechnieken gecombineerd met nieuwe arrangementen en de pure stem van frontvrouw Sharon den Adel. Een compleet virtueel orkest bestaande uit 3D-hologrammen zorgt voor een visueel spektakel dat het publiek een totaal nieuwe beleving van een theaterbezoek biedt. Of zoals Planet Mosh het verwoordde: Within Temptation ‘laat op een geweldige manier de grens van wat echt en virtueel is vervagen.’

Sharon den Adel: “De visuele effecten die we hebben toegevoegd maken dit onze beste show tot nu toe. De reacties van het publiek zijn overweldigend. We keken erg uit naar deze nieuwe tour om een nieuwe kant van onszelf te kunnen laten zien en horen. Naast de nieuwe liedjes van ons laatste album Hydra nemen we ook onze klassiekers onder handen met speciale arrangementen.”

Het merendeel van de tournee is inmiddels uitverkocht, voor een aantal shows is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Die zijn te koop via http://www.within-temptation.com of via de websites van de theaters. De tour loopt nog tot en met 24 april en doet een groot aantal Nederlandse steden aan.

www.within-temptation.com