Nov

WITHIN TEMPTATION BEREIKT KWART MILJOEN FANS

Within Temptation - LET US BURN photography by Tim Tronckoe online

De meest succesvolle Nederlandse rockband trad dit jaar op 4 continenten op en verkocht wereldwijd meer dan 250.000 kaartjes. Deze prestatie en de bijzondere live shows van de band werden onlangs beloond tijdens de prestigieuze Duitse Metal Hammer Awards, waar de band de award voor “Best Live Act” mee naar huis nam.

Eerder dit jaar bracht Within Temptation het album “Hydra” uit, waarna een grote Europese tour volgde waarbij de band onder andere een uitverkochte Wembley Arena (Londen), Zenith (Parijs), Columbiahalle (Berlijn) en twee keer de Heineken Music Hall aandeed. Diverse grote Europese festivals, een tour in Noord-Amerika, Japan en shows later deze maand in Zuid-Amerika zorgen ervoor dat de band voor meer dan 250.000 fans optreedt dit jaar op 4 continenten.

Nederland wordt het komende jaar niet overgeslagen, de band gaat in het voorjaar een zeer speciale theatertour doen in binnen- en buitenland waar het publiek een andere kant van de symfonische rockgroep gaat zien. Veel akoestische uitvoeringen, visuele effecten en bijzondere arrangementen van bestaande nummers zorgen voor een compleet nieuwe show, die te zien zal zijn in onder andere Carré Amsterdam (uitverkocht), Luxor Rotterdam en Chassé Breda.

De band heeft deze week tevens een nieuwe DVD uitgebracht met daarop twee volledige live concerten, waaronder het jubileumconcert van de band uit 2012 in een uitverkocht Antwerps Sportpaleis. Tijdens dit concert werd Within Temptation begeleid door een 80-koppig orkest en koor en trok publiek uit maar liefst 50 verschillende landen. De DVD, “Let Us Burn”, bevat tevens een opname van het concert van de band eerder dit jaar in de Heineken Music Hall.

Bekijk hier de clip van ‘Covered By Roses’ live om een indruk van de tour te krijgen.

www.within-temptation.com

Foto: Tim Tronckoe