Sep

JOEP PELT VERVOLGT MUZIKALE WEG MET ALBUM ‘SHOW ME THE WAY’

Joep Pelt online Foto: Robert Spanje

Op 24 oktober verschijnt het nieuwe album van zanger/gitarist Joep Pelt. ‘Show Me The Way’ markeert Joeps terugkeer naar de blues, waar hij samen met hiphop producer A.R.T. (Typhoon, Fakkelteitgroep) een eigentijdse draai aan geeft. De cd wordt op 29 oktober gelanceerd in de Amsterdamse Tolhuistuin onder de noemer ‘We Don’t Play No Blues’. Joep zal daar een ode brengen aan de blues, ondersteund door een keur aan muzikale vrienden, waaronder Typhoon, Harry Sacksioni, Nico Dijkshoorn, Lucky Fonz III, Freez en DJ Blue Flamingo.

‘Show Me The Way’ is Joeps meest persoonlijke album tot nu toe. Twee jaar geleden overleefde hij ternauwernood een zwaar verkeersongeluk in Zuid-Afrika, waarbij hij zijn vrouw Hester verloor. Nog tijdens zijn herstel begon Joep met het schrijven van liedjes. Muziek bleek een ideale gids voor Joep bij het hervinden van zijn weg door het leven.

“Twee maanden lag ik in Johannesburg op de intensive care. Gelukkig leende een goede vriend van mij zijn iPod met daarop liedjes van mijn oude blueshelden. Ik luisterde er onophoudelijk naar. Het was alsof zij als oude vrienden rond mijn bed stonden om mij de goede kant op te wijzen,” aldus Joep. Het proces van schrijven en herstel duurde in totaal twee jaar. ‘Show Me The Way’ is Joeps poging de liefde en steun die hij vanuit muziek, vrienden, familie en publiek heeft gevoeld terug te geven via zijn liedjes.

Over Joep Pelt
Als tiener trok Joep naar Mississippi om er te leren van oude bluesmuzikanten als R.L. Burnside en T-Model Ford. Zij leerden hem de typische deltablues gitaarstijl, die ook het DNA vormt van hedendaagse artiesten als Jack White en The Black Keys. Daarna volgden muzikale ontdekkingsreizen naar Mali, Ethiopië, Zuid-Afrika en de Caraïben, waar Joep muzikale samenwerkingsprojecten opzette en radiodocumentaires maakte voor de NTR. Joep stond op vier edities van het North Sea Jazz Festival en tourde verschillende keren door Europa en de Verenigde Staten.

www.joeppelt.net