Nov

WITHIN TEMPTATION LEVERT MET ‘HYDRA’ VEELKOPPIG MONSTER AF

Within_Temptation_-_2014_-_Photograph_by_Arjan_Kremer

Op 31 januari verschijnt ‘Hydra’, het zesde studioalbum van Within Temptation. Met gastvocalen van metal diva en ex-Nightwish frontvrouw Tarja Turunen, hiphop-icoon Xzibit, Soul Asylum-zanger Dave Pirner en metalcore legende Howard Jones (ex-Killswitch Engage) is ‘Hydra’ een veelkoppig monster geworden, net zoals de mythologische figuur waarnaar het album vernoemd is. De band kondigt vandaag hun nieuwe album op geheel eigen wijze aan via een heuse trailer.

De Hydra is een veelkoppig monster uit de Griekse mythologie, dat niet gedood kon worden. Wanneer een van zijn hoofden eraf werd gehakt, groeiden er twee nieuwe hoofden. “Dat zijn wij ten voeten uit!” aldus gitarist en songwriter Robert Westerholt. “Daarom is ‘Hydra’ de perfecte titel voor ons nieuwe album, want net zoals het monster zelf, toont dit album de veelzijdigheid van onze muziek.” Die muzikale diversiteit komt met name tot uiting in de keuze van gastvocalisten, waarbij vooral Dave Pirner en Xzibit opvallend zijn te noemen. Rapper Xzibit levert een bijdrage op de track ‘And We Run’. Frontvrouw Sharon den Adel: “Xzibit voegt een nieuw element toe aan onze muziek dat er eerder niet was. Dat levert een nieuwe cross-over op die we zelf te gek vinden!” Ook Dave Pirner stond lang bovenaan het verlanglijstje van de band, vertelt Sharon. Hij is te horen op ‘Whole World Is Watching’. “Hij heeft een zeer bijzonder stemgeluid, waarmee hij de song naar een hoger niveau tilde.”

Verschillende configuraties
‘Hydra’ bevat prachtig neoklassiek artwork gemaakt door Romano Molenaar (X-Men, Batman), die ook met de band samenwerkte voor het artwork en de strips voor ‘The Unforgiving’ uit 2011. Het album is in eerste instantie verkrijgbaar via iTunes als speciale digitale uitgave, compleet met digitaal boekje, 10 tracks, 8 bonus tracks (waaronder vier tracks met audiocommentaar van den Adel en Westerholt) en een muziekvideo. Daarnaast brengt de band verschillende fysieke configuraties uit, waaronder de meest in het oog springend een luxe boxset van ‘Hydra’, inclusief een 18-track cd, een boekwerk met cover in reliëf en 100 pagina’s met unieke foto’s, en een dubbelalbum op zwart vinyl. Alsof dat nog niet genoeg is, bevat de boxset een instrumentaal album met alle songs, plectrums en een songboek met bladmuziek. Dat alles verpakt in een prachtig vormgegeven doos in LP-formaat. Naast deze bijzondere uitgaven is ‘Hydra’ ook als standaard-cd te krijgen, zowel digitaal als fysiek, als reguliere dubbel-cd, als een Special Edition dubbel-cd, en als dubbelalbum op vinyl.

www.within-temptation.com