Apr

3FM NOMINATIES EN NIEUWE SINGLE THE NEW SHINING

Vol trots presenteert The New Shining hun nieuwe single ‘Do The Right Thing’. Het is de eerste single van het dit najaar te verschijnen nieuwe album van de band, dat naar eigen zeggen een iets meer ‘up’ inslag zal hebben t.o.v. zijn voorganger Stripped. De single is vanaf 1 april online beschikbaar en komt twee dagen later officieel uit. Op 28 maart zal Giel Beelen ‘Do The Right Thing’ primeuren in zijn ochtendshow op 3FM.

“‘Do The Right Thing’ gaat over hoe moeilijk het kan zijn om te blijven staan achter de keuzes die je maakt. Zeker als die op het eerste gezicht tegen de stroom ingaan,” aldus frontman Nax. “Maar soms is het gewoonweg het beste om te gaan voor je droom, je passie, zelfs al verklaart iedereen je voor gek. Ik ben blij dat ook ik gekozen heb voor mijn passie: muziek. Het heeft mijn leven ten positieve veranderd.”

Gisteren werd bekend gemaakt dat The New Shining genomineerd is voor een 3FM Award voor Beste Single met ‘Can’t Make Up My Mind’ en voor een 3FM Serious Talent Award. Het is de kroon op toch al een waanzinnig succesvolle paar maanden. Single ‘Can’t Make Up My Mind’ was een grote hit op alle grote radiostations, werd uitgeroepen tot beste song van 2012 op Radio2 en kwam zelfs de Top2000 binnen. De band speelde op het Songbird Festival en plakte daar een uitverkochte clubtour aan vast. Eerder dit jaar ontving The New Shining 3 Edison nominaties: voor Beste Album, Beste Song en Beste Nieuwkomer. Op dit moment werken de mannen aan een nieuw album, dat een fusion zal zijn tussen akoestische en elektrische muziek.

www.thenewshining.com